Hübner Silicea gél 200ml

Hübner Silicea gél 200ml
Hübner Silicea gél 200ml
Raktáron
Értékelés:

Cikkszám: 102

Most ajándék hajkefével a készlet erejéig!

Hübner silicea gél 200ml

Mi a készítmény hatóanyaga? 
100 ml gélben : 2,8 g kolloid szilíciumdioxid (Acidum silicium colloidale) 

Mit tartalmaz még a készítmény? 
A készítmény segédanyagként tisztított vizet tartalmaz. 

Mikor ajánlott a készítmény alkalmazása? 

A gél külsőleg és belsőleg alkalmazható.


Belsőleg: szilícium hiány miatt kialakuló
·         kötőszöveti gyengeség, gyenge, laza ínszalag, hajhullás, repedezett körmök.
·         ideges gyomorpanaszok, gyomornyálkahártya irritáció, gyomorégés, puffadás kezelésére. 


Külsőleg:
·         Enyhe bőrgyulladások, pattanásos bőr, bőrvörösség, 

·         rovarcsípés



Mikor nem ajánlott a készítményt alkalmazni? 
Erre vonatkozó ellenjavallatok nem ismertek. 

Mit kell tudnia az alkalmazás megkezdése előtt? 
A szilícium a  szervezet számára nélkülözhetetlen nyomelem. Elsősorban a kötő-és támasztószövetekben fordul elő, szerepe van a fehérjék vízmegkötő képességének kialakításában és megtartásában. Elengedhetetlenül szükséges az egészséges porc-és csontképzéshez. Vizes oldatai megkötik a gyulladásos faktorokat, jó gyulladáscsökkentők és támogatják a szervezet természetes védekezőképességét. Szilícium hiányt az állatkísérletek tapasztalatai alapján az okoz, ha az étrend döntően állati eredetű. A szilícium hiány egyúttal kötő- és támasztószövet (csont, porc) szervetlen anyag hiányával és ezáltal gyengeségével jár. 


Alkalmazhatják-e a  készítményt gyermekek is? 
Gyermekek kezelésére is alkalmazható. 


Alkalmazható-e  a készítmény más gyógyszerekkel?
Erre vonatkozó adatok nem állnak rendelkezésre. A készítmény megkötheti más gyógyszerek hatóanyagait, ezért az Original Silicea és egyé gyógyszer bevétele között legalább 3 óra teljen el! 


Szedhető-e a készítmény terhesség és szoptatás ideje alatt?
Ezen élethelyzetekben való alkalmazására vonatkozó ellenjavallat nem ismert.

 

Hogyan és mikor kell alkalmazni a készítményt? 
A készítményt belsőleg vízzel vagy teával hígítva fogyasztható. Külsőleg higítás nélkül, vagy vízzel hígítva alkalmazható.


Mi az ajánlott adag? 
Belsőleg alkalmazva: 
·         Szilíciumhiány , kötőszöveti gyengeség, íngyengeség, körömrepedezettség kezelésére napi 1 evőkanál gélt vízzel , vagy ásványvízzel  hígítva étkezések között  részletekben bevenni.
·         Ideges gyomorpanaszok, nyálkahártyairritáció kezelésére naponta 3x 1 evőkanál gélt fogyasszon étkezés előtt, langyos vízben vagy teába keverve.
·         Gyomorégés , puffadás kezelésére langyos vízben vagy teában elkeverve 1 evőkanál készítményt étkezések között részletekben bevenni. Gyomorégésre hajlamos személyeknek lefekvés előtti fogyasztás javasolt.


Külsőleg alkalmazva:
·         Enyhe bőrgyulladás kezelésére 1:4 arányban vízzel hígítva borogatószerként  használja. Naponta több (3-4) alkalommal kezelje a területet.
·         Rovarcsípés, pattanások kezelésére, babák bőrének kipirosodására a hígítatlan gélt  kenje el a kezelni kívánt bőrfelületen. A kezelést 3-4-szer ismételheti, de a bőr felületet mindig tisztítsa le.
·         Száj- és toroknyálkahártya gyulladásaiban, fogínygyulladás kezelésére 1:3 arányban langyos vízzel hígítva naponta öblögessen, gargalizáljon. 


Milyen nem kívánt hatást válthat ki a készítmény?
 Van-e hatása a készítménynek gépjárművezetésre,gépkezelői tevékenységre? 
A készítmény nem befolyásolja a gépjárművezetői és gépkezelői tevékenységet. 

A készítmény mellékhatása nem ismert. A készítmény tartós- a javasolt adagot túllépve (nagy adagban)- alkalmazása, csontképzési zavarokat okozhat.Ha alkalmazása során mellékhatást tapasztalna, hagyja abba a készítmény szedését! 

Mire kell még ügyelnie a készítmény alkalmazása során?
A készítményt használat után gondosan zárja vissza. Felbontás után 11 hétig tartható el hűtőszekrényben. Lejárat után terápiás célra nem használható! 

Mennyi ideig alkalmazható a készítmény? 
A készítmény belsőleg kúraszerűen (6 hónapig) alkalmazható. 

Hogyan kell tárolni a készítményt? 
Legfeljebb 25 C0 –on tartandó. Felbontás után hűtőszekrényben (2-8 C0 ) tárolandó, de nem fagyasztható.  

OGYI-853/2002

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!  

Az egészség és a szépség titka

A szilícium a föld második legelterjedtebb eleme az oxigén után. A természetben sokfelé előforduló létfontosságú nyomelem: különböző ásványokban, növényekben és állati szövetekben is megtalálható.

A szilícium az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen nyomelem. Elsősorban a kötő- és támasztószövetekben fordul elő, szerepe van a fehérjék vízmegkötő képességének kialakításában és megtartásában. Elengedhetetlenül szükséges az egészséges porc- és csontképzéshez. Vizes oldatai megkötik a gyulladásos faktorokat, jó gyulladáscsökkentők. Támogatják a szervezet természetes védekezőképességét, erősítik az immunrendszert. 
A szilícium-dioxid nélkülözhetetlen az erős kötőszövet kialakulásához, amely a bőr tápanyagellátásához és regenerálódási képességéhez nélkülözhetetlen. 
A kötőszöveti problémák főként nőknél és leginkább a változókor időszakában jelentkeznek.
A szilícium gondoskodik a bőr szilárdságáról és rugalmasságáról. Fokozza a bőr kötőszöveteinek nedvesség megkötő képességét, ily módon feszesebb szerkezetet és nagyobb rugalmasságot kölcsönöz a bőrnek.A finom ráncok kisimulnak és a bőr összességében fiatalabbnak tűnik. 

Ár: 3 140 Ft Egységár: 16 Ft /ml
+ Véleményt írok
A termékhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!